Vasario 2 dieną Vilkaviškio skyriuje virėjų mokymo programos Vg19V grupės mokiniams vyko atvira pamoka „Patiekalų gaminimas pobūviams“. Profesijos mokytojos Virginijos Stankevičienės pakviestas savo patirtį ir gebėjimus perduoti į mokyklą atvyko internacionalinių patiekalų skonių virtuvės šefas Darius Šlivinskas. Jis tikrai turėjo ką parodyti mokiniams, nes turi didelę patirtį maisto ruošimo versle, daug metų dirbęs Norvegijoje, Olandijoje.

Pamokų metu buvo pagaminti ir patiekti net keturi patiekalai. Produktus, prieskonius, prieskonines žoleles šefas atsivežė pats, nes tik jis žino, kokios žaliavos, produktai tinka jo išrinktiems patiekalams gaminti ir ne visus produktus mes galime nusipirkti savo rajono parduotuvėse.

Virtuvės šefas Darius Šlivinskas pagamino ir mokiniams atskleidė šių patiekalų gaminimo paslaptis: „Serano kumpio salotos parmezano sūrio karūnėlėje su marinuotomis daržovėmis“, „Antienos krūtinėlė terijakio padaže su apelsinų segmentu, ropių piure ir bulgur kruopų koše“, „Miško grybų rizotas su chorizo dešra ir jūros gėrybėmis“. Buvo pagamintas ir desertas „Šokoladinis fondantas su sūria karamele ir šviežiomis uogomis“.

Mokiniai bei maisto ruošimo profesijos mokytojos susižavėję žiūrėjo, kaip šefas organizuoja darbą, puošia patiekalus ir juos patiekia. O maloniausia dalis buvo patiekalų degustacija. Mokiniai ragavo patiekalus ir jautė kitokius skonius.

Už suteiktas žinias, įgytą patirtį mokiniai padėkojo šefui, o šefas prižadėjo dar atvykti ir supažindinti mokinius su kitais patiekalais, jų gaminimo technologija.

/*54745756836*/