Marijampolės profesinio rengimo centre įkurtoje „Maxima“ konditerių laboratorijoje vyko kūrybingos kalėdinės dirbtuvės – praktinius užsiėmimus būsimiems konditeriams vedė į svečius atvykę „Maxima“ technologai. Svečiai pakvietė mokinius kartu kepti ypatingus – plikytos tešlos imbierinius sausainius.
Profesionalūs technologai atkleidė ir pademonstravo kaip paruošti meduolinę tešlą bei pasidalijo savo asmeninėmis karjeros istorijomis, kurių pradžia taip pat buvo profesinio mokymo įstaigose. „Maxima“ technologai pasidalino įdomiomis kasdienio darbo detalėmis, papasakojo, kokių savybių reikia dirbant konditerijoje, ir padrąsino jaunimą siekti savo svajonių. Praktinių veiklų metu jie dosniai dalijosi konditerijos meno paslaptimis – nuo tešlos tekstūros iki skonio balanso ir kitų triukų.
„Maxima“ konditerių laboratorija Marijampolės profesinio rengimo centre buvo atidaryta šiais mokslo metais ir jau spėjo tapti ryškiu verslo ir švietimo bendradarbiavimo pavyzdžiu. Čia mokiniai dirba su modernia įranga, identiška naudojamai „Maxima“ gamybos padaliniuose, o tai leidžia geriau pasiruošti būsimam darbui. Mokiniams taip pat sudarytos galimybės vykti į gamybos cechus, atlikti praktiką ir, žinoma, įsidarbinti – tad mokymasis tampa tvirta grandimi į profesinę karjerą.
Šis įdomus susitikimas mokiniams dar ilgai išliks atmintyje kaip kupinas įkvėpimo, atradimų, gerų emocijų ir naujo pasitikėjimo savo pasirinktu keliu.
MTEC informacija