MTEC atidaryta moderni „Maxima“ konditerių laboratorija

Marijampolės profesinio rengimo centre (MTEC) iškilmingai atidaryta nauja „Maxima“ konditerių laboratorija. Tai – šiuolaikiškai įrengta erdvė, skirta būsimųjų konditerijos profesionalų praktiniam mokymui, kurioje mokiniai galės dirbti su tokia pačia įranga, kokia naudojama realiuose „Maxima“ konditerijos cechuose.

Moderni įranga – realioms darbo sąlygoms

Laboratorijos steigėjas „Maxima“ patalpas aprūpino visa būtina įranga: nuo tešlos maišymo, formavimo, šaldymo iki kepimo ir kitų gamybos procesams reikalingų technologijų. Tai reiškia, kad MTEC mokiniai galės mokytis realiomis darbo sąlygomis, o įgūdžiai, įgyti čia, leis jiems greitai ir užtikrintai įsilieti į darbo rinką.

Bendradarbiavimas su verslu – didesnės galimybės jaunimui

Iškilmingame laboratorijos atidaryme dalyvavo LR Seimo nariai, Marijampolės savivaldybės atstovai, socialiniai partneriai bei verslo bendruomenės nariai. Visi jie akcentavo, jog tokios iniciatyvos yra itin svarbios regiono jaunimui, nes sudaro sąlygas įgyti paklausią profesiją ir užsitikrinti perspektyvias karjeros galimybes.

MTEC direktorius Gražvydas Juodišius džiaugėsi glaudžiu bendradarbiavimu su verslo įmonėmis: „Džiugu, kad verslininkai noriai prisideda prie būsimų darbuotojų paruošimo. Kaskart panašius projektus įgyvendinti šiek tiek lengviau, nes galime apžiūrėti jau veikiančius pavyzdžius. Nepaisant to, visada kyla naujų iššūkių, kuriuos ir šį kartą drauge su patyrusia „Maxima“ komanda ir atsidavusia MTEC bendruomene pavyko įveikti, todėl šiandien ir galime džiaugtis puikiu rezultatu.“

Konditerio programa – atsakas į rinkos poreikius

„Maxima“ atstovas pabrėžė, kad įmonė nuolat prisideda prie trūkstamų specialistų rengimo, o konditerių poreikis šiandien yra itin didelis. Konditerio profesija yra viena iš tų, kurių specialistų vis dar labai trūksta. Todėl naujos laboratorijos atidarymas ir Konditerio profesinio mokymo programos pradžia yra reikšmingas žingsnis.

Nuo šių mokslo metų MTEC pradeda vykdyti Konditerio profesinio mokymo programą. Tai suteiks galimybę mokiniams įgyti ne tik teorines žinias, bet ir praktinių įgūdžių, kurie padės lengviau rasti darbą konditerijos, maisto pramonės srityse ar net pradėti nuosavą veiklą.

Renginio pabaigoje Konditerio profesiją pasirinkusiems mokiniams įteiktos saldžios „Maxima“ dovanos, o visų svečių laukė Maxima konditerių paruošti skanėstai.

MTEC informacija

Galerija