Lapkričio 3 d. tarptautinės parodos „Taste Vilnius HoReCa 2022“ metu profesinius mokymo centrus kvietė atskleisti talentus, pademonstruoti įgūdžius konkurse „Geriausia komanda Zero Waste challenge 2022“. Konkurso tikslai: tvarios virtuvės principai, atliekų kiekio mažinimas, virėjo mąstymo keitimas, pradedant nuo jaunosios kartos; ugdyti mokinių profesinį meistriškumą, profesinio pasirengimo motyvaciją bei skatinti profesijos mokytojų iniciatyvumą ir kūrybiškumą.

Konkursai į Lietuvos parodų ir kongresų centrą Litexpo sugrįžo po 4 metų pertraukos. Tokie konkursai, kai kartu dalyvauja ir mokytojas, Lietuvoje vyko pirmą kartą. Viso dalyvavo 6 komandos iš Vilniaus, Klaipėdos, Alytaus ir Marijampolės. Kiekvienos mokyklos komandą sudarė 2 mokiniai ir 1 mokytojas iš to paties profesinio mokymo centro.

Dviejų mokinių komanda turėjo pagaminti karštą (pagrindinį) patiekalą (6 porcijas), būtinai panaudojant alpinį šalvį, demonstruojant skirtingas žuvies gamybos technologijas, taip pat panaudojant pastarnokus, morkas bei laikantis tvarios virtuvės principų.

Mokytojas turėjo sunaudoti maksimaliai likučius, kad sukurtų amuse bouche (vieno kąsnio užkandis, 6 vnt.), suderindamas produktų skonius, atskleisdamas kūrybiškumą.

Konkurse dalyvavo Vilkaviškio skyriaus komanda: Blažaitienė Aušra Vm21V, Blažaitis Titas Vg22V ir vyr. profesijos mokytoja Urbšienė Lina. Komanda grįžo pasisėmusi patirties, naujų žinių, idėjų ir su gera nuotaika.

/*54745756836*/