2021 m. lapkričio 14 – 25 dienomis Marijampolės PRC virėjo ir maisto pramonės darbuotojo profesijų mokytojai tobulinosi Nowy Sacz mieste, Lenkijoje.

Restorane „Villa Jagiellonska“ mokytojai kartu su virtuvės šefu ir kitais darbuotojais tobulino savo profesines žinias: gamino Lenkijos nacionalinius patiekalus, vieną iš jų – „Galonka“, mūsų tautoje įprastai vadinamą ,,karka“. Patirtis paįvairino maisto patiekalų degustacijose, pažintimi su vietinių patiekalų gamybos technologijomis.

Teorinės ir praktinės žinios, mokytojų teigimu, bus naudingos jų tolimesniame profesiniame kely. Maisto skonis – labai svarbus, tačiau nereikia pamiršti ir tinkamo patiekalų serviravimo.

Mokytojų kultūrinė veikla praplėtė jų pažintines kompetencijas. Aplankytas Krokuvos senamiestis, gėrėtasi Zakopanės kalnų vaizdais. Laisvas laikas praleistas Novy Sacz vietovėse suteikė galimybę susipažinti su vietos istorija, architektūros šedevrais bei turizmo infrastruktūra.

Stažuotės metu užsimezgė draugiški ryšiai ir su kitais Lietuvos profesinio rengimo įstaigų mokytojais. Tikime, jog tai atvers sėkmės kelius glaudesniam bei tolimesniam bendradarbiavimui profesinėje srityje, o įgytą profesinę patirtį perteiksime mokiniams praktinių užsiėmimų metu.

„Erasmus+“ programos projektas „Erasmus keliai veda į sėkmę“

Projektų vadovė Lina Klimavičienė

Šis leidinys (ar kūrinys) atspindi tik autoriaus nuomonę, todėl Nacionalinė agentūra ir Europos Komisija negali būti laikomos atsakingomis už jame pateiktą informaciją.

/*54745756836*/